Bourse24 Ads 236

به گزارش کدال نگر بورس 24، کنفرانس اطلاع رسانی شرکت فولاد خوزستان در تاریخ 1403.10.23 برگزار گردید.

در کنفرانس اطلاع رسانی "فخوز" چه گذشت؟

به گزارش کدال نگر بورس24 ،  کنفرانس اطلاع رسانی شرکت فولاد خوزستان در تاریخ 1403.10.23 برگزار گردید.

شرکت فولاد خوزستان در خصوص چالش های محدودیت انرژی بیان داشت: این شرکت با تامین برق از سایر ظرفیت های تولید کشور و بورس انرژی و همزمان ورود به موضوع ایجاد نیروگاه سیکل ترکیبی و خورشیدی با ظرفیت تجمیعی بیش از 1000 مگاوات، برنامه تبدیل چالش مزبور به فرصت را در دستور کار دارد و در آینده نزدیک بخشی از برق مصرفی زمان پیک مصرف برق بواسطه نیروگاه های شرکت تامین خواهد شد.

این شرکت در خصوص مقاصد صادراتی شرکت نیز بیان داشت: مقاصد صادراتی کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان، غرب و شمال آفریقا ، جنوب و جنوب غرب آسیا مندرج در یادداشت شماره 1-5 گزارش تفسیری مدیریت منتشر شده به همراه صورت های مالی شش ماهه منتهی به 31 شهریور ماه 1403 در سامانه کدال می باشد.

شرکت فولاد خوزستان در خصوص دوره اورهال شرکت اظهار داشت: تعمیرات شرکت در دوره محدودیت انرژی ، عمدتا تابستان و بصورت سالانه اجرا می گردد، هزینه های تعمیرات در یادداشت بهای تمام شده صورت های مالی افشا شده است و انجام تعمیرات دوره ای جزء برنامه تولید می باشد.

این شرکت در مورد درصد تقسیم سود سال 1403 نیز بیان داشت: پیشنهاد تقسیم سود در مجامع ، در گزارشات فصلی کدال جهت استحضار ذینفعان منتشر می گردد؛ این پیش بینی در آخرین اطلاعیه منتشره کدال به شماره پیگیری 1288170 مورخ 1403.10.17 معادل 30 درصد عنوان شده است لیکن تصمیمات در مجامع الزاما با پیش بینی فعلی یکسان نمی باشد.

شرکت فولاد خوزستان همچنین اظهار داشت: عملکرد غالب شرکت های گروه فولادی در شش ماهه ابتدای سال متاثر از دو عامل محدودیت مصرف انرژی و الزام به فروش ارز حاصل صادرات با نرخ های پایین تر از حاشیه بازار باعث کاهش سودآوری این شرکت ها شده است، لیکن با تجدید نظر در سیاست ارزی دولت در خصوص فروش ارز مزبور توسط شرکت ها در بازار مرکز مبادله ارز و طلای ایران با نرخ توافقی، شرایط سودآوری به مراتب بهتر شده است و در خصوص محدودیت های انرژی این شرکت با تامین برق از سایر ظرفیت های تولید کشور  و بورس انرژی و  همزمان با ورود به موضوع ایجاد نیروگاه سیکل ترکیبی و خورشیدی، چالش محدودیت مصرف انرژی را به فرصت تبدیل نموده که در آینده نزدیک بخشی از برق مصرفی زمان پیک مصرف برق به واسطه نیروگاه های شرکت تامین خواهد شد.

این شرکت در ارتباط با اقدامات عملیاتی شرکت در خصوص  ناترازی انرژی اظهار داشت:  اقدامات شرکت در خصوی به شرح ذیل است :

 ناترازی برق
احداث نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی خورشیدی در ساختگاه ۳۰۰ هکتاری شهرستان بهبهان در دستور کار قرار گرفته و عملیات تسطیح و آماده سازی زمین آن انجام شده است. همچنین قرارداد تامین پنلهای خورشیدی با تامین کننده منعقد شده و در تابستان ۱۴۰۴ فاز اول پروژه به میزان ۵۰ مگاوات به بهره برداری رسیده و به مرور تا پایان سال ۱۴۰۴ فازهای بعدی وارد مدار خواهند شد.

احداث ۴۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی دیگر در ساختگاههای گتوند و لامرد نیز اخذ مجوزات و اقدامات لازم در حال پیگیری می باشند.

نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی نیز موضوع دریافت وام از صندوق توسعه ملی در حال نهایی شدن میباشد و پس از آن عملیات اجرایی و فرآیند تامین تجهیزات خارجی آغاز شده و ۲۰ ماه پس از آن نیروگاه گازی و ۱۰ ماه پس از آن، نیروگاه بخار به بهره برداری خواهد رسید.

 ناترازی گاز :
نیز پروژه بریکت سازی (CBSI) با هدف ذخیره سازی آهن اسفنجی در تابستان و مصرف در زمان ناترازی گاز در زمستان تعریف شده و در حال اجرا میباشد که پیش بینی میگردد تا سال ۱۴۰۵ به بهره برداری برسد.

این شرکت در خصوص میزان پیشرفت فیزیکی طرح ها نیز بیان داشت: پیشرفت فیزیکی کل سید طرحهای توسعه فولاد خوزستان ۳۶ و پیشرفت مالی نیز ۲۷ میباشد که گزارش تفصیلی در یادداشت ۵-۱۳- صورتهای مالی حسابرسی شده شش ماهه درج شده است.

همچنین پیش بینی میشود طرحهای توسعه تا افق ۱۴۱۰ به پایان برسند. از جمله پروژه نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی به گونه ای برنامه ریزی شده که تا سال ۱۴۰۶ هر سال حدود ۲۰۰ مگاوات برق به بهره برداری برسد.

همچنین فاز اول پروژه نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی نیز پس از تامین مالی تا سال ۱۴۰۶ به بهره برداری خواهد رسید پروژههای اسلب عریض و اکسیژن شماره ۴ نیز تا سال ۱۴۰۵ به بهره برداری خواهند رسید.

شرکت فولاد خوزستان در خصوص تاثیر طرح ها بر سودآوری ، ظرفیت تولید، یا کاهش هزینه ها و همچنین ریسک ها و چالش های پیش رو در مسیر این پروژه ها نیز بیان داشت: اجرای پروژه های طرحهای توسعه ای هوشمند شرط بقاء سازمان میباشد به گونه ای که اگر پروژه های اخیر و به خصوص پروژه های مرتبط با طرح مگامدول زمزم ۳ انجام نمی گردید با توجه به محدودیتهای فزاینده برقی و افت شدید تولید شمش در تابستان شرکت طی چند سال آینده زیانده میشد.

با توجه به اهمیت اجرای طرحهای توسعه ای و تاثیر آن بر افزایش سودآوری و تاب آوری سازمان در صورت تامین سرمایه گذاری ۱۸۶ همتی که برای اجرای سید بهینه پروژههای توسعه ای شرکت فولاد خوزستان و به خصوص پروژه ورق عریض مورد نیاز است. سودآوری سالیانه شرکت برآوردی بیش از ۵۷ همت افزایش خواهد یافت.

پروژه نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی با سرمایه گذاری ۲۸۰ میلیون پور به صورت BOT تعریف شده است که پس از اخذ وام از صندوق توسعه ملی، عملیات اجرایی و فرآیند تامین تجهیزات خارجی آغاز شده و ۲۰ ماه پس از آن نیروگاه گازی و ۱۰ ماه پس از آن نیروگاه بخار به بهره برداری خواهد رسید.

همچنین ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون یورو نیز در دستور کار قرار گرفته که طی سه سال آینده در چند فاز به بهره برداری خواهد رسید.

همچنین در اجرای طرحهای توسعه مشابه وضعیت تامین مالی بقیه ،صنایع شرکت فولاد خوزستان با چالشها و ریسکهای گوناگونی مواجه بوده است که از عوامل مهم آن عبارتند از تامین مالی ، ناترازی انرژی، افزایش قیمت تمام شده و مقررات گمرکی ، انتقال دانش فنی، تحریم های بانکی.

سایر سوالات و پاسخ های مطررح شده در کنفرانس به شرح زیر می باشد:

با توجه به محدودیتهای موجود در تأمین برق و گاز که تأثیر مستقیمی بر فعالیتهای اقتصادی و صنعتی کشور دارد. برنامه شما برای مدیریت این شرایط و ارائه راهکارهای پایدار چیست؟ همچنین برآورد شما از تعداد روزهای تعطیلی واحدهای ذوب و احیا و گندله سازی در آذرماه و ادامه سال جاری چیست؟

شرکت فولاد خوزستان جهت تامین برق پایدار خود اقدام به احداث نیروگاه سیکل ترکیبی و خورشیدی، مذاکرات در خصوص خرید برق آزاد و خرید برق از نیروگاههای مشمول ماده ۴ مانع زدایی از صنعت برق و همچنین سرمایه گذاری و تکمیل سیکل بخار نیروگاههای موجود جهت تامین برق پایدار ذیل ماده ۴ در دست اقدام است.

لطفاً توضیح دهید که چرا نرخ خرید کنسانتره شما در تابستان ۱۴۰۳ معادل ۵,۵۰۰,۰۰۰ تومان بوده است. در حالی که نرخ
فروش کنسانتره شرکتهایی مانند گهرزمین حدود ۴,۳۰۰,۰۰۰ تومان اعلام شده است؟ دلیل این اختلاف قیمت در خرید چیست ؟

نرخ فروش اعلامی برای کنستانتره گهر زمین بدون احتساب بهره خرید اعتباری و هزینه حمل میباشد در حالی که نرخ خرید کنستانتره این شرکت از گهرزمین در تابستان ۱۴۰۳) تحویل درب کارخانه شرکت فروشنده و با احتساب پاداش و بهره خرید اعتباری برابر با ۴۵,۵۰۰ ریال به ازای هر کیلوگرم بوده است که با احتساب هزینه حمل برابر با ۵۵,۰۰۰ ریال به ازای هر کیلوگرم می باشد. همچنین میانگین نرخ خرید کلی کنستانتره در تابستان ۱۴۰۳) تحویل درب کارخانه فروشنده و با احتساب پاداش) برابر ۴۰۶۰۰ ریال / کیلوگرم بوده است که با احتساب میانگین هزینه حمل برابر با ۵۰,۹۰۰ ریال کیلوگرم می باشد.

با توجه به هزینه بالای حمل ماده اولیه از منطقه خواف به شرکت که توسط شرکت زیر مجموعه گروه (فولاد لجستیک) انجام میشود و پیش بینی اینکه در سنوات آتی مقدار مواد اولیه بیشتری از منطقه سنگان تامین میگردد. در صورت افزایش نرخ گازوئیل و حق دسترسی به شبکه ریلی هزینه حمل مواد اولیه بسیار بالا پیش بینی میشود برنامه شرکت در این مورد را شرح دهید.

در خصوص هزینه حمل بالا از منطقه خواف در مقایسه با مرکز کشور در حال حاضر این اختلاف هزینه حمل از طریق اعمال ترجیح حمل در قرارداد یا از طریق نحوه اعمال و محاسبه پاداش و جرایم جبران گریده است. به نحوی که سعی شده است قیمت تمام شده درب کارخانه شرکت فولاد خوزستان از کلیه مبادی در یک محدوده قیمت تمام شده باشد.

قرارداد تولید کارمزدی آهن اسفنجی بین شرکتهای پیشگامان فولاد شرق و مجتمع فولاد قاینات به چه صورت میباشد؟ چرا شرکت توسعه فراگیر سناباد خود مستقیم با شرکت فولاد قاینات قرارداد کارمزدی ندارد و به واسطه شرکت پیشگامان فولاد شرق این کار انجام میشود؟

بهره برداری از مجتمع فولاد قائنات بر اساس یک مزایده برگزار گردید و فولاد خوزستان در قالب کنسرسیوم سه شرکت تابعه در این مزایده برنده شد که نهایتا به منظور جاری سازی فعالیتها و عملیات بهره برداری مقرر گردید بهره برداری از این کارخانه در قالب یک شرکت جدید با سهامداری شرکتهای تابعه صورت پذیرد.

شرکت تاسیس شده با عنوان صنعتی و معدنی پیشگامان فولاد شرق فعالیت داشته که ۵۰ درصد سهام آن در اختیار شرکت پیشگامان فولاد جنوب ۳۰ درصد شرکت صنعتی و معدنی سناباد و ۲۰ درصد سهام آن در اختیار شرکت صنعت فولاد شادگان قرار دارد. سناباد نیز گندله این شرکت را در یک قرارداد با نرخ کارمزدی نزدیک به بهای تمام شده تامین و آهن اسفنجی این شرکت را دریافت می نماید.

میزان سهمیه استخراج سالیانه شرکتهای گروه فولاد خوزستان از معادن منطقه سنگان چند تن میباشد و آیا ممکن است در مناقصات بعدی ایمیدرو این سهمیه تغییر کند؟

طرح کلی در منطقه خواف وجود دارد یک سرمایه گذاران مختلفی در این منطقه فعالیت مینمایند که فولاد خوزستان از طریق شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد در یک قرارداد ۲۰ ساله، سالانه ۵ میلیون تن کلوخه از معدن سنگ آهن سنگان دریافت می نماید شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد در حال حاضر از خطوط تولید ۲.۵ میلون تن کنسانتره و ۲.۵ تن گندله برخوردار است و طرحهای توسعه در این شرکت در دست اقدام است اما افزایش سهمیه برداشت کلوخه از این معدن از جانب ایمیدرو برنامه ریزی نشده است.

دلیل کم بودن ضریب تبدیل کنسانتره به گندله شرکت چیست این ضریب در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۰.۹۳ و ۰.۹۲ بوده است. در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ این ضریب به ۰.۹۸ رسیده است. لطفا توضیحات تکمیلی در این مورد را ارائه دهید.

ضرایب مصرف متاثر از کیفیت مواد اولیه (کنسانتره) و ترکیب آن با مواد افزودنی در تولید گندله میباشد که عموماً کمتر از عدد یک می باشد.


 برنامه ای برای تجدید ارزیابی و افزایش سرمایه دارید؟

در خصوص موضوع تجدید ارزیابی یا افزایش سرمایه و هرگونه اطلاعات با اهمیت با رعایت دستورالعمل افشا در موعد مقرر از طریق انتشار در سامانه کدال به اطلاع ذینفعان محترم خواهد رسید.


علت متوقف شدن با کند شدن ساخت نیروگاه ۵۳۰ که در کنار شرکت فولاد خوزستان هست چیست؟

در خصوص نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی موضوع دریافت وام از صندوق توسعه ملی در حال نهایی شدن میباشد و پس از آن عملیات اجرایی و فرآیند تامین تجهیزات خارجی آغاز شده و ۲۰ ماه پس از آن نیروگاه گازی و ۱۰ ماه پس از آن نیروگاه بخار به بهره برداری خواهد رسید.


در فولاد خوزستان برنامه شرکت برای به روز رسانی تکنولوژی و و حفظ مزیتهای رقابتی در سایت KSC چیست؟

شرکت فولاد خوزستان از سال ۱۳۹۵ با بررسی دقیق وضعیت کارخانه و رصد تکنولوژیها و بکارگیری مشاورین صاحب نام خارجی و داخلی ، اقدام به بررسی این موضوع نمود که خروجی آن منجر به تدوین سند طرح جامع تکنولوژی و توسعه شرکت گردید و به دنبال آن نقشه راه تکنولوژی و توسعه استخراج شد. مطابق این اسناد ) بعنوان اسناد بالا دستی فرآیند بروز رسانی تکنولوژی در گام سوم تعریف گردیده و طرحها و پروژههای مرتبط نیز مصوب شد.

بعنوان مثال پروژه احداث ماشین ریخته گری اسلب عریض جایگزین ، در همین راستا تعریف گردید که در حال انجام است و در ادامه گام سوم جایگزینی ماشین ریخته گری بلوم قدیمی با یک ماشین ریخته گری بلوم با آخرین تکنولوژی روز دنیا و همچنین در قسمت کوره ها تبدیل و جایگزینی شش کوره قوس الکتریکی قدیمی با چهار کوره قوس الکتریکی جدید با آخرین تکنولوژی روز دنیا ( Latest Technology ) در دستور کار قرار گرفته است.


آخرین نرخ برق برای ماه آذر ماه ۱۵۰۰ تومان بوده است؟ این نرخ قطعی هست یا علی الحساب؟

صورت حسابهای دریافتی از شرکت برق منطقه ای به عنوان علی الحساب دریافت نشده اند . اشاره ای بر علی الحساب بودن صورتحساب نشده و فرض بر این قطعیت این صورت حساب ها می باشد.

فففففففففف

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24